Последният випуск на училището за политика получи дипломите си в Арбанаси

Публикувано на вт, 14 мар. 2023
648 четения

Юбилейният двадесети Випуск 2022 на Българското училище за политика „Димитър Паница” завърши своето обучение в Националната програма „Управленски умения“ и получи своите сертифакати на церемония в Арбанаси. Сред четиридесетте представители на випуска имаше представители на седем политически партии и коалиции, както и безпартийни членове на неправителствени и професионални организации, на бизнеса, граждански лидери. „За мен е чест да бъда дипломант на 20-ия юбилеен випуск на Българското училище за политика „Димитър Паница“. Благодарен съм за опита,знанията и уменията, които придобих. Щастлив съм за запознанствата, които прераснаха в добри приятелства. Благодарен съм за шанса и възможността да работя с едни от най добрите ментори и лектори.
Все повече съм убеден, че България има нужда от нов модел политици“, заяви младият юрист Александър Николов, който беше народен представител в 45-то Народно събрание. Николов има над десетгодишен юридически стаж в съдебната система. Магистър е по право, международни отношения и финансов мениджмънт. Председател на Управителния съвет на Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт. Адвокат в една от големите адвокатски кантори, с професионален опит по административни дела.
Българското училище за политика „Димитър Паница” от 2001 година насам обучава политическите и гражданските лидери на България. Създадено е по идея на Димитрий – Иван Евстатиев Паница – родолюбив българин и филантроп, който до смъртта си работи активно за развитието на демократичното общество в България. Училището е учредител на Мрежата от училища по политически науки под егидата на Съвета на Европа, в която членуват 21 училища от различни региони на света – Централна и Източна Европа, Кавказ, Северна Африка.
Мисията на училището е да подпомогне създаването на общност от граждански и политически лидери, с активна позиция в националния, европейския и световен политически процес, водени от съвременни демократични ценности като плурализъм, толерантност и информиран дебат.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново