Полски Тръмбеш вече ще изхвърля отпадъците си на депото в Шереметя

Публикувано на вт, 20 февр. 2018
693 четения

Полски Тръмбеш вече ще изхвърля битовите си отпадъци на регионалното депо в Шереметя, съобщи кметът на Г. Оряховица инж. Добромир Добрев, който е председател на Сдружението за управление на отпадъците за регион В. Търново.
Тъй като Полски Тръмбеш като община е определена да вози боклуците си в Бяла, а там депото още не е готово, по Решение на МС трябва да приемем комшиите в нашата регионална система, макар да не членуват в Сдружението. И инж. Добрев припомни, че членовете са В. Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Елена и Златарица.
За Полски Тръмбеш обаче са определени по-високи цени за услугата. За сепариране на тон битова смет – цената е 23,53 лв., без ДДС. За компостиране таксата е 27,12 лв. и за депониране – 26,25 лв. Това реши единодушно на общото си събрание Сдружението на шестградието. Има обаче условие – Полски Тръмбеш може да изхвърля боклуци не повече от 250 т месечно.
В тази връзка като домакин кметът на В. Търново Даниел Панов се задължава да предложи договор за приемане на Полски Тръмбеш в Регионалната система за управление на отпадъците на Шереметя.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново