Питат Панов за състоянието на автобусните спирки

Публикувано на вт, 23 ян. 2024
488 четения

Колко са автобусните спирки във Велико Търново и колко са те в населените места от общината? Това е един от въпросите, които общинският съветник от групата на “БСП за България” Михаил Михалев ще зададе на кмета на Велико Търново Даниел Панов по време на предстоящото заседание на местния парламент в четвъртък. Като мотив съветникът посочва, че много от съоръженията са в окаяно състояние, а други изобщо нямат заслон.
“Други областни градове отдавна решиха проблемите си със спирките, затова е логично да задам въпрос за намеренията на администрацията в тази насока”, обосновава се Михалев. Той настоява градоначалникът да посочи колко от спирките във Велико Търново и населените места нямат изграден заслон, има ли автобусни спирки, които дори не са обозначени.
Михалев пита още – кога реално ще заработят електронните табла на автобусните спирки и колко струваше поставянето им, както и кой експертен съвет препоръча именно тези технически характеристики. Очевидно договорените задължения по концесията за поддръжка на спирките не се изпълняват, очаква ли се да бъде преразгледана, възможна ли е санкция, иска да знае още червеният съветник.
Темата за състоянието на aвтобусните спирки и новите информационни табла на част от тях се поставя за пореден път на заседание на Великотърновския общински съвет. Преди година по време на друго питане, свързано с тях, стана ясно, че местната администрация ще изготви списък с автобусните спирки във В. Търново, които се нуждаят от ремонт. Той трябваше да бъде връчен на фирмата концесионер “Медиаконтакт България” ЕООД, която стопанисва съоръженията.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново