Петър Николов, водач на листата на “Движение България на гражданите”:“Ако Бойко Борисов е независим, да изтегли Цветанов и Марков”

Публикувано на чт, 9 май 2013
506 четения

Водачът на листата от кандидати за народни представители на “Движение България на гражданите” за Велико Търново Петър Николов призова бившия премиер Бойко Борисов да докаже независимостта си и да изтегли от листата на ГЕРБ за старата столица Цветан Цветанов и свищовския кандидат Георги Марков. “Недопустимо е в град като Велико Търново, който се слави с интелигентните си хора и културната си идентичност, в една партийна листа да има хора, за които има съмнения за незаконна дейност”, категоричен бе Николов.
“Първо Градската прокуратура в София излезе с официално становище, че за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов има доказателства за привличането като обвиняем по повод незаконните подслушвания. А той е водач на на тяхната листа за Търново и председател на Националния предизборен щаб. Сега става ясно и че друг техен кандидат – Георги Марков, от години е проверяван за съпричастност към незаконна дейност”, уточни Петър Николов.
Той призова и Окръжната прокуратура във Велико Търново да работи безпристрастно и да доведе докрай проверката, започнала през 2010-а година срещу две бивши фирми на Марков.
“Във всяка една европейска държава дори съмнението за нарушаване на законите към някой политик е достатъчно основание за оттеглянето му, което най-често става с лично подаване на оставка”, подчерта водачът на листата на “Движение България на гражданите” за Велико Търново и региона. Петър Николов изтъкна и предимствата на кандидатите за народни представители на политическата сила – честни, неопетнени хора, без всякакви съмнения за нечисти сделки, но най-важното – образовани и компетентни.

“Дясното е социално, солидарно и
чувствително за хорските проблеми”

В Павликени кандидатите за народни представители от “Движение България на гражданите” Петър Николов и Недко Недков разкриха истинската същност на дясната идеология в политиката – тя е социално насочена, солидарна и чувствителна за хорските проблеми. Запитан от обществеността в градчето дали има олевяване у нас, водачът на листата за Великотърновския регион Петър Николов обясни, че през последните години БСП и ГЕРБ са създали мита как десните трябва да са едва ли не някакви чудовища, които да се радват на нищетата на гражданите.
“Всъщност, реалността е съвсем различна – в Европа именно хората с десни убеждения са тези, които знаят, че не можеш да бъдеш истински богат, ако си заобиколен от бедни, не можеш да бъдеш истински образован, ако си заобиколен от неграмотни, здрав, ако си сред болни, и щастлив, ако си сред нещастни хора. ГЕРБ затова не е дясна партия, защото не разбра това и разруши тъканта на обществото. Ние ще я възстановим”, обеща политологът.
Петър Николов и Недко Недков отново бяха категорични, че единствено “Движение България на гражданите” има смелостта да поеме ясна отговорност за съставяне на правителство без коалиционни договорки. “Целта пред нас е въвеждането на европейски модел, с голяма, спокойна и образована средна класа. И ако другите преписаха нашите мерки и платформа, само ние притежаваме хората, с които можем да ги реализираме”, обърна се Петър Николов към жителите на Павликени. И добави, че моделът на управление “Борисов” е латиноамерикански – малко свръхбогати и много бедни, тънещи в мизерия. Бедни, които да преизбират цялата тази утайка начело на държавата, следвайки думите на бившия премиер “Аз съм прост и вие сте прости, затова се избираме”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново