Павликени с нов заместник-кмет и ново общинско предприятие

Публикувано на вт, 14 Ян. 2020
3541 четения

Инж. Албена Петрова е новият заместник-кмет на община Павликени. Тя заема мястото на Венцислав Иванов, който се пенсионира. Инж. Петрова поема неговия ресор. Тя ще отговаря за хуманитарните дейности, устройството на територията, социалните услуги и др. Заместничката на градоначалника инж. Емануил Манолов е завършила Русенския университет със специалност “Технология на машиностроенето и металорежещи машини”. Второто ѝ висше образование е от Великотърновския университет със специалност “Английска филология”. Има 20 години стаж в образователната сфера – като учител в ОУ “Бачо Киро” – Бяла черква, и в СУ “Бачо Киро” – Павликени.
Другият заместник-кмет на Павликени остава Анастасия Вачева.
Община Павликени създава общинско предприятие, което да отговаря за поддръжката и почистването на 94 километра общинска пътна мрежа, съобщиха още от общинската администрация. За междуселските пътища ще се грижи ново звено, наречено “Зелени системи”. “То ще бъде оборудвано с лек автомобил, с дребна механизация и ще отговаря изцяло за поддържане на общинската пътна мрежа – канавки, растителност, водостоци, мостове, пътна маркировка и т.н.”, поясни инж. Манолов.
45 километра от общинската пътна мрежа в Павликени е напълно ремонтирана с финансиране от общинския бюджет и по Програмата за развитие на селските райони.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново