Отпуснаха пари за две свлачища в региона

Публикувано на пн, 12 Дек. 2022
438 четения

Средства за две свлачища в община Г. Оряховица отпусна Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Едното от тях се намира на ул. “Опълченска” в Долна Оряховица, а другото е на общински път Върбица – Горски долен Тръмбеш.
През последните години Община Г. Оряховица е отправяла искания към “Геозащита” ЕООД – Плевен, за актуализиране на становищата за състоянието на двата участъка и набелязване на необходими мерки за укрепване. В резултат на това двете свлачища са включени в списък за отпускане на средства за проекто-проучвателни работи. Това включва инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на инвестиционен проект за укрепване на свлачищата.
Кметът на Общината инж. Добромир Добрев е подписал споразумения с МРРБ за предоставяне на средства за двата обекта. За Долна Оряховица финансирането е в размер на 41 400 лв., а за общинския път Горски долен Тръмбеш – Върбица – 63 240 лв.
Следващата стъпка е провеждане на процедура за избор на изпълнител за проектиране и проучване, посочват от общинската администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново