Отново търсят кой да възстанови водното огледало в Павликени

Публикувано на вт, 1 авг. 2023
441 четения

Община Павликени отново търси изпълнител, който да възстанови водното огледало в парк “Кирил Ракаров” в града. След като първата процедура се провали поради липсата на кандидати, от Общината проведоха пазарни консултации, които определиха колко средства са необходими за ремонт на изкуственото езеро. Така беше и определена новата, по-висока стойност. Новата обществена поръчка е с прогнозна стойност 182 733 лв. без ДДС.
Възстановяването на изкуственото езеро е първият етап от проекта “Реконструкция на част от парк “Кирил Ракаров”. Срeдствата са осигурени по договор между Община Павликени, Държавен фонд “Земеделие” и МИГ Павликени – Полски Тръмбеш за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по “Програма за развитие на селските райони” 2014-2020 г.
Водният обект в парка е построен през 70-те години на миналия век и не е поддържан през годините. Съоръжението е в лошо състояние, има пропадане на основата, а в резултат на слягания на земната основа са настъпили деформации в конструктивните елементи. Първият етап от проекта предвижда ремонт на водното огледало и свързаните с него електрически и ВиК съоръжения. Срокът за подаване на оферти е 28 август, след което ще бъдат отворени и ценовите предложения на участниците.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново