Очаква се съвсем скоро пасарелката да бъде пусната в експлоатация официално

Публикувано на чт, 19 ян. 2023
2342 четения

Пешеходният надлез над ул. “Магистрална” във Велико Търново, който е напълно готов от няколко месеца и вече се използва от хората, които живеят в района, съвсем скоро може да бъде въведен в експлоатация официално. Изчаква се единствено електроразпределителното дружество да направи 72-часовите проби при експлоатационни условия, с които да бъдат доказани функционалната годност и параметрите на машините и съоръженията в съответствие с утвърдения технологичен проект. Община В. Търново има уверение, че това ще се случи до дни.
След като на базата на тези проби бъде съставен нужният протокол Държавната приемателна комисия от Дирекция за национален строителен контрол към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, която вече е съставена, ще може да приеме обекта.
Пешеходният надлез е част от проекта за интегриран градски транспорт, който Община В. Търново изпълнява по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020. Инвестицията е в размер на над 1 млн. лв., а изграждането на съоръжението стартира в началото на годината. Целта е надлезът да обезопаси преминаването на пешеходците, тъй като това е един от най-натоварените участъци в града заради интензивния трафик.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново