От “Движение България на гражданите” дариха 133 книги на читалището в град Лясковец

Публикувано на ср, 24 Апр. 2013
509 четения

Кандидатите за народни представители на партия “Движение България на гражданите” Мария Илчева и Пламен Георгиев заедно с активисти и симпатизанти дариха 133 книги на читалище “Напредък 1870” в Лясковец. Така те станаха част от кампанията “Сподели книга”, обявена преди броени дни от библиотеката на културната институция в малкото градче.
Инициативата както на читалището, така и на кандидат-депутатите бе по повод 23 април – Международния ден на книгата. “Така искаме да докажем, че в “Движение България на гражданите” поставяме културата като един от нашите основни приоритети. На България са нужни интелигентни, образовани и начетени хора, за които книгите са част от ежедневието”, обясни Мария Илчева, която заема второто място в листата от кандидат-депутати за Великотърновски многомандатен избирателен район.
Художествена, икономическа, юридическа литература, детски и забавни четива, материали за Европа и Европейския съюз, както и заглавия от всеки един литературен жанр. Всяка една от 133-те книги бе с послание към читателите на библиотеката. Сред подаръците бе и последната книга на водача на кандидат-депутатската листа на “Движение България на гражданите” за Велико Търново и региона Петър Николов, която се казва “Династията на Срацимировци”. Посланието му бе следното. “На читалище “Напредък” с вяра, че напредък е възможен тогава, когато добре познаваме миналото си.”
Броят на книгите също бе специално подбран – числото 133 е свързано с номера на партията в интегралната бюлетина – 33. Единицата пък символизира стремежите на “Движение България на гражданите” – да бъде водеща политическа сила не само в дясното пространство, но и в цялата страна.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново