От ГЕРБ издигат полицай срещу Георги Чакъров в Полски Тръмбеш

Публикувано на пт, 23 авг. 2019
2350 четения

Двама независими кандидати за кмет, но подкрепени от двете големи политически сили – ГЕРБ и БСП, ще се изправят един срещу друг на местните избори през есента в Полски Тръмбеш. Това са полицаят Анатоли Александров и човекът-кмет Георги Чакъров (на снимката).
Сегашният градоначалник Георги Чакъров ще се яви на изборите с очакването да спечели своя пети мандат начело на Полски Тръмбеш. Той заема поста от 2003 г., когато бе издигнат от БСП, но на всички следващи избори се явява като независим кандидат и ги печели още на първия тур.
И на тези избори Чакъров, който е в Националния съвет на БСП и е член на Националния предизборен щаб на партията, получава пълната подкрепа на червените. Освен тях, зад неговата кандидатура застават и двете големи формации – ВМРО и ДПС.
Срещу сегашния кмет има вероятност да се изправи шефът на полицейския участък в Килифарево Анатоли Александров. Той ще се бори за поста като независим кандидат. Въпреки че Изпълнителната комисия на ГЕРБ още не се е произнесла, се очаква Александров да получи подкрепата на управляващите.
Този вот ще е своеобразен реванш за кадъра на МВР. На предишните местни избори през 2015 г. той спечели място в местния парламент на Полски Тръмбеш като независим съветник. Тогава ГЕРБ го предложиха за председател на Общинския съвет, но при гласуването Маринета Кузманова спечели повече гласове и Александров остана без ръководна длъжност. Тогава той избра да напусне ОбС и да се върне на работа в полицията.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново