От БСП искат здравната карта да бъде преработена

Публикувано на ср, 16 май 2018
141 четения

Новият проект на Здравната карта трябва да бъде преработен, за да може българското здравеопазване като цяло, а и областните и общинските болници да започнат да излизат от кризата, в която се намират, заяви във Велико Търново депутатът от гражданската квота на БСП проф. Георги Михайлов.
Според него болничната помощ се нуждае от преструктуриране. По думите му картата е само една форма на визия върху състоянието на здравеопазването в страната. Тя не е инструмент за решаване на проблемите. “Инструментът за кардинална промяна е финансирането на здравната система. Финансирането с клинични пътеки, с болници търговски дружества, с неоценен труд на медицинските специалисти е дълбоко порочно. Това искаме да променим. Имаме свой модел и ще го представим на обществото”, каза още проф. Георги Михайлов. Моделът за алтернативно управление на България по секторни политики ще бъде представен на разширен форум на Националния съвет на БСП до края на юни. За това информира депутатът от БСП за Великотърновския регион Весела Лечева. Тя поясни, че основните сектори за социалистическата партия са сигурност, здравеопазване, образование и демографска политика.
Поводът за посещението на проф. Георги Михайлов във Велико Търново беше дискусията с представители на лекарското съсловие на тема “Проблеми и предизвикателства в българското здравеопазване”, инициирана от депутати от “БСП за България” Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново