Осем фирми искат да правят ремонтните дейности на общежитие и основно училище в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 8 Ное. 2023
432 четения

Осем фирми са подали оферти по обявените обществени поръчки за избор на изпълнител на ремонтните дейности в общежитието на ПГХТ “Проф. д-р Асен Златаров” и на ОУ “Св. Паисий Хилендарски” в Г. Оряховица. Двата обекта са първите проекти, за които Общината бе одобрена за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост.
За ОУ “Св. Паисий Хилендарски” се предвижда цялостен ремонт на сградата, топлоизолиране на външни стени, покриви и подове, подмяна на прозорци, врати и др. Предвижда се реконструкция и на ел. мрежата, мълниезащитна инсталация, мрежа за видеонаблюдение, кабелна и безжична мрежа за компютри и други дейности.
Стойността на проекта е 2 053 000 лв. без ДДС. За обекта кандидатстват три фирми – “Раховец Архитектура и Строителство” ЕООД, “Емили Строй” ЕООД и “КЕЕ” ЕООД.
Проектът за ремонт на общежитието на ПГХТ “Проф. д-р Асен Златаров” предвижда топлоизолация на фасади и нова мазилка, ремонт на покрива с полагане на нова хидроизолация, смяна на дограмата, ремонт на всички стаи и санитарни помещения, изграждане на нов външен асансьор и др. За целта са заложени 3 904 876 лв. без ДДС. Подадени са седем оферти от “Перфектстрой” ЕООД, “Раховец Архитектура и Строителство” ЕООД, “Крафт Трейд” ООД, “КЕЕ” ООД, “Джамбо 33” ООД и “Марбъл Строй” ЕООД.
И за двете процедури предстои оценка на документите, след което ще бъде насрочена дата за отваряне на ценовите предложения на участниците.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново