ОИК в Свищов установи нарушение по сигнал от ПП ГЕРБ

Публикувано на нд, 27 окт. 2019
3704 четения

Общинската избирателна комисия в Свищов констатира нарушение по чл. 205 от ИК и чл. 182, ал.4 от Изборния кодекс и излезе с решение да се състави съответния акт.

Решението е след сигнал, подаден по-рано в изборния ден, от Кристиян Кирилов, представляващ ПП ГЕРБ в Свищов и общински координатор на партията.

Към сигнала, отнасящ се до публикувана в нарушение на правилата статия, са приложени разпечатки от сайт www.svishtovtoday.com и от Търговския регистър. В сигнала се посочва, че материал, който претендира да цитира „социология“ е публикуван на страницата на „Свищов Днес“ (или известен още като “Svishtov Today”). Едно от изричните законови изисквания е социологическата информация да бъде публикувана пълно и ясно, както и да бъде посочен източникът ѝ, от който се предоставя, а също и информация за възложителя.

ОИК в Свищов съобщи официално, че е била извършена проверка по сигнала и е установено, че към момента на проверката статията е налична, и е публично достъпна. Установило се е, че съдържанието на статията е идентично с приложената разпечатка към сигнала.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново