Общинската конференция на БСП номинира трима за депутати

Публикувано на пн, 25 Мар. 2013
901 четения

Председателят на Областния и Общински съвет на БСП – Велико Търново, Мариана Бояджиева, заместник-председателят на общинската организация на БСП Николай Илчев и председателят на младежкото обединение на червените Стефан Стефанов са тримата социалисти от общината, които ще бъдат предложени за по-нататъшно обсъждане и подреждане в листата на столетницата в областта. Това реши на свое заседание Общинската конференция на БСП във Велико Търново. В нея се включиха 169 делегати, избрани от основните партийни организации от всички населени места в общината.
По време на форума бяха представени отделните кандидати, номинирани от основните партийни организации на провелите се през последните седмици събрания, след направените обсъждания имената на петима социалисти бяха подложени на тайно гласуване, в което участие взеха 158 делегати.
Най-голям резултат събра Мариана Бояджиева – 130 гласа. На второ място е Николай Илчев, за когото са гласували 99 делегати. Трети в подреждането с 85 гласа е Стефан Стефанов. На четвърто и пето място са студентката от ВТУ и член на младежката организация Симона Лазарова, събрала 41 гласа, и офицерът от резерва Тошко Тодоров, за когото гласуваха 15 от делегатите.
Във вторник предстои заседание на Националния съвет на БСП, на което ще бъдат обсъдени и избрани водачите на листи в отделните избирателни райони в цялата страна. От централата на “Позитано” ще определят и местата на коалиционните партньори и на гражданската квота. Социалистите в областта искат Петър Кънев да е представителят от гражданската квота в листата им за народни представители. Бизнесменът е бил народен представител, както и съветник на президента Георги Първанов.
В края на седмицата ще се проведе заседание на Областния съвет на БСП, на което ще бъде дискутирана и подредена листата за народни представители, с която БСП ще се яви на парламентарните избори.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново