Община Свищов с проекти за саниране на обща стойност 36,8 млн. лв.

Публикувано на ср, 26 апр. 2023
246 четения

28 проектни предложения за финансиране е входирала Община Свищов по Националния план за възстановяване и устойчивост. Към програмата има изключителен интерес от страна на гражданите и всички сдружения, кандидатствали за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, са получили своевременно съдействие при администриране на дейностите.
Подадените 28 проектни предложения на сдружения на собствениците обхващат 1516 домакинства, живеещи съответно в 17 панелни и 11 тухлени жилищни сгради. С реализирането на проектите пряк ефект от санирането ще усетят близо 4500 жители, които ще се радват на обновения външен вид на своите сгради и значително намаляване на разходите за отопление през зимата и за охлаждане през летните месеци.
Общата стойност на подадените проекти е в размер на 36 766 431 лв.
Първият етап на процедурата предвижда безвъзмездната финансова помощ да е в размер на 100 % от допустимите разходи, като набирането на проектни предложения за изпълнение на инвестиции ще продължи до 31 май тази година.
Съвместната дейност на Община Свищов и сдруженията на собствениците в тази посока продължава, като общата цел е максимален брой сдружения да получат финансиране и жителите на Свищов да подобрят значително качеството си на живот чрез внедряване на мерки за енергийна ефективност на своите домове, посочват от местната администрация.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново