Община Горна Оряховица подготвя бизнес каталог, за да помага на местните фирми

Публикувано на чт, 1 февр. 2024
727 четения

Бизнес каталог, който да представя горнооряховските предприятия пред чуждестранни и национални партньори на местната власт, подготвя Община Горна Оряховица. Целта е компаниите да намерят нови пазари, а гражданите да се информират за предлаганите стоки и услуги в региона. Каталогът би могъл да подобри и комуникацията между самите фирми.
Това съобщи зам.-кметът Даниел Божанков, който отговаря за сферите бюджет, финанси, икономическо развитие и международни отношения.
Всички желаещи компании от горнооряховска община ще имат възможността да представят в каталога своята дейност, продуктите или услугите си.
Разработен е въпросник, който дружествата вече получават на електронните си пощи. В него, освен информация за контакт и специфика на продукта или услугата, компаниите имат възможност да опишат своята история, приоритетите и посоката на развитие, както и пазарите към които се стремят.
Участието в каталога е напълно безплатно за горнооряховските фирми, които изявят желание да присъстват в него, като местната администрация има грижата, както за оформлението, така и за разпространението му.
Бизнес каталог – Горна Оряховица ще бъде представян в побратимените градове, по време на работни пътувания, при участия на Община Горна Оряховица в икономически и други форуми у нас и в чужбина, и чрез различни комуникационни канали.
От самото начало на мандата, по инициатива на кмета Николай Рашков, общинската управа поддържа активен диалог с местната индустрия, изпраща се осведомителен бюлетин до фирмите, относно свършеното и това, което се планира, припомни Даниел Божанков. Той обясни, че вследствие на това Общината разполага с контактите на повечето горнооряховски предприятия.
Ако обаче има фирми, които желаят да бъдат представени в каталога, а не са получили въпросника, могат да се свържат със зам.-кмета Божанков, като пишат на електронен адрес obshtina@g-oryahovica.org .
Очаква се изданието да бъде готово за празника на Горна Оряховица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново