Община Горна Оряховица отчете колко пари е дала за коледно-новогодишните прояви

Публикувано на вт, 6 февр. 2024
86 четения

Всички тържества и прояви, които Община Горна Оряховица организира във връзка с коледно-новогодишните празници, струват на данъкоплатците 7834 лв. Това показва счетоводна справка за периода от 6 декември м.г., когато грейнаха светлините и започнаха празненствата, до 15 януари 2024 г., когато бяха демонтирани ледената пързалка и коледното селце. За това време са реализирани приходи в общ размер 44 087 лева и разходи – 51 921 лева.
Постъпленията са от експлоатация на пързалката – 17 887 лв., от наеми за павилионите в коледното селце – 1300 лв., и дарения от 14 юридически лица – 24 900 лв. Отделно от това дарители са осигурили лакомства и вафли за децата.
Разходи за периода са направени по поддръжка, монтаж и демонтаж на ледената пързалка – 18 109 лв.
Всички атракции и програми в празничния месец – гост-изпълнителите в “Звездната седмица”, Огненото шоу, Детската коледна фиеста с любими анимационни герои, празничните концерти, включително новогодишният концерт и новогодишната заря, са стрували общо 33 812 лв.
Повечето събития от празничния календар се проведоха на централния площад “Г. Измирлиев” и събраха хиляди жители и гости на община Горна Оряховица.
“Мисля, че можем да надграждаме и в следващите години да имаме още по-богати празнични програми, които да сплотяват общността ни и същевременно да не бъркат в джоба на данъкоплатците”, коментира кметът Николай Рашков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново