ОбС се събра извънредно за пазара, не реши нищо

Публикувано на чт, 11 Юли 2013
827 четения

В безрезултатна говорилня се превърна извънредната сесия на Великотърновския общински съвет, свикана по искане на съветника Румен Димитров. Той настояваше колегите му да вземат решение за нов дневен ред на предстоящото общо събрание на смесеното търговско дружество “Пазари ­ Велико Търново” ООД. В него Общината е съдружник с 49 %, а останалите 51 % са на “Магро Маркет ­ М” ООД.
Всички тридесетина съветници, дошли на извънредното заседание във вторник привечер, бяха категорични, че предложенията на колегата им Румен Димитров са недоизпипани и лишени от всякаква конкретика и обосновка. Вместо писмено да посочи какво точно има предвид, искайки промяна в членове от дружествения договор на търговското дружество, за какво разпределение на печалбата става въпрос, Димитров многократно се изказа емоционално, размаха пръст от трибуната срещу колегите си и не спря да повтаря, че Общината търпяла своеволия.
Същевременно ОбС от 2008 г. до сега не е взел решение по нито едно от инвестиционните предложенията на съдружника за развитието на пазара в старата столица. Управителят на “Пазари ­ Велико Търново” ООД Красимир Гърдев беше изпратил писмо до ОбС, в което уверява съветниците, че е допустимо на предстоящото общо събрание на 26 юли да бъдат разгледани допълнителни точки, но те трябва да бъдат достатъчно конкретни. Аналогично е и становището на кмета Даниел Панов към предложението на Румен Димитров. Гърдев покани ОбС да вземе решение и да упълномощи общински съветници, които да присъстват на общото събрание на съдружието.
Община Велико Търново участва с 49 %, а решенията се вземат с по-голямо мнозинство. С нашите съдружници трябва да се говори, не може да им извиваме ръцете. Трябва да ги убедим, а не да тръгваме на война с тях, предупредиха от трибуната на местния парламент съветниците Мирослав Трифонов, Стоян Витанов и Стефан Михайлов. Групата на ГЕРБ излезе с предложение да бъде сформирана работна група между представители на съдружниците, общинската администрация, съветниците и кмета, която да подготви дневен ред и да определи дата за извънредно общо събрание на “Пазари ­ Велико Търново”.
ОбС гласува дебатът за “Пазари-Велико Търново” да се отложи за следващата сесия и не се стигна до гласуване на предложението на ГЕРБ. Така съветниците се събраха за пазара и не взеха решение.
 З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново