Обновяват по проект болницата в Павликени

Публикувано на пт, 6 ян. 2023
298 четения

Изолиран болничен асансьор за пациенти с Covid-19 ще бъде изграден в МБАЛ I Павликени. Целта е по този начин да се осигури сигурно превозване на ковид пациентите без това да препятства болничното лечение на пациентите с други инфекциозни и незаразни заболявания и без да се нарушава ритъмът на хоспитализациите. Асансьорът ще бъде изграден от “Деник лифт” ЕООД, която е избрана чрез обществена поръчка и вече е сключен договорът за изпълнение. Инвестицията е 39 500 лв. без ДДС, средствата са по проект “Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакции при кризи”, който се изпълнява от МЗ и се финансира по ОП “Региони в растеж” 2014-2020. Асансьорът ще бъде изграден в рамките на 120 календарни дни. Гаранционният срок на съоръжението е 5 г., като фирмата изпълнител ще извършва поддръжка.
Също така със средства по проекта в болницата ще бъде удължена съществуващата кислородна инсталация. Осигурени са 54 900 лв. без ДДС, а изпълнител е “Маркон” ЕООД. Дружеството ще доизгради съществуващата медицинска газова система, ще изгради вакуум централа, както и повиквателна система “пациент – мед. сестра”. Гаранционният срок е 12 месеца.
Предстои да бъде избран изпълнител и за полагането на антибактериална настилка в операционните зали и в другите помещения към ковид сектора в болницата.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново