Обновяват Блок 3 на студентските общежития на ВТУ през 2023 година

Публикувано на пт, 16 Дек. 2022
662 четения

Напълно обновеният Блок 1 на Студентските общежития на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” беше тържествено открит от ректора на вуза проф. д-р Христо Бонджолов и от директора на предприятие “Студентски столове и общежития” Сергей Миланов. Реновирани стаи, безплатен интернет в общите пространства и по-хубава столова база са сред придобивките, които ще създават повече комфорт на студентите. На сградата бе направено саниране, газифициране, ремонт на ВиК и ел. инсталациите, подменено е обзавеждането на стаите.
Блокът е построен през 1972 г., разполага с капацитет 420-430 легла и в продължение на тези 50 години не е извършван основен ремонт, припомни Иван Момински, управител на Студентските общежития на ВТУ. Той не скри очакванията си същите промени да настъпят в Блок 3, който вече е на 30-годишна възраст.
Сергей Миланов заяви, че на заседание на Министерския съвет е взето решение да се отпуснат 11 млн. лв., основната част от които ще са за ремонт на Блок 3 на общежитията на ВТУ, който се очаква да започне през месец март на предстоящата година. Той подчерта заслугата на Националното представителство на студентските съвети и на проф. Бонджолов за възможността това да се случи. Миланов припомни, че благодарение на НПСС бяха отпуснати и 98 млн. лв. за ремонт на общежитията в България и в частност, за реализацията на този проект. От ремонтираните 6 блока на Студентските общежития в страната единият е Блок 1 на ВТУ, отбеляза той.
“Това е едно от най-хубавите неща, които се случват напоследък за нашите студенти. Отдавна не сме имали толкова голямо целево финансиране за тях”, каза проф. Бонджолов, който си припомни годините, в които също е живял в тази сграда. “След ремонта на Блок 3 ние ще имаме едни от най-хубавите студентски общежития в страната”, подчерта той. ВТУ разполага с три блока на студентските общежития, с общ капацитет около 1350 места, като блок 2 е реновиран преди няколко години.
На тържественото събитие и освещаването на обновения Блок 1 присъстваха представители на Община В. Търново, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, на фирмата изпълнител на проекта, Студентският съвет, студенти и служители на общежитията.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново