Обновеният център на град Павликени е сред нагледните доказателства за работата на ГЕРБ

Публикувано на чт, 25 апр. 2013
270 четения

Марияна Добрева

Повече от два часа продължи срещата на кандидата за народен представител от великотърновската листа на ГЕРБ Марияна Добрева с жителите на павликенското село Лесичери. Обезлюдяването на селата бе първият поставен проблем от местните жители. Други въпроси, които се разбра, че вълнуват хората, бяха заплатите на общинските съветници и безработицата.
“Обезлюдяването на селата започна преди 23 години. Трябваше своевременно да се предприемат мерки. За щастие, напоследък се забелязва тенденция млади хора да се завръщат в малките населени места, за да се занимават със селскостопански дейности”, каза Марияна Добрева, която подчерта, че правителството на ГЕРБ е защитило пред Брюксел и постигнало 30 % увеличение на директните плащания за българските земеделци.
Относно възнагражденията в ОбС, Добрева припомни, че точно правителството на ГЕРБ намали заплатите на съветниците, а групата на ГЕРБ единодушно гласува това решение, за разлика от останалите съветници. “Над 10 души от село Лесичери са намерили работа по различни програми, финансирани от ЕС. Те ще продължат и през следващия програмен период”, каза на присъстващите Илийка Иванова – директор на Бюрото по труда в Павликени.
“Аз вярвам на ГЕРБ, защото са последователни. Тяхната парламентарна група не се разпадна като много други. Те имаха волята да премахнат гласуването с чужди карти в парламента, което никой друг не направи”, каза възрастен човек в залата.
На въпрос защо Павликени се превръща в район със затихващи функции, Марияна Добрева отговори: “А защо Велико Търново не се оплаква от това. Защото кметът на града, който е и областен лидер на ГЕРБ, води политика за подобряване на инфраструктурата, за развитие на предприемачеството и туризма. Даниел Панов е кмет, от който трябва да се учат не само общинските кметове, но и тези по селата”. Кметовете трябва да са дейни и инициативни, защото само така европейските пари могат да достигат до всяко населено място, единодушни бяха присъстващите. Добрева подчерта, че правителството на ГЕРБ, което върна на България европейското финансиране, никога не е делило кметовете по политическа принадлежност. Доказателство за това е обновеният център на град Павликени. На местно ниво той е показателен за работата на Бойко Борисов и ГЕРБ, които градиха и развиваха страната.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново