Областният управител откри тържественото заседание на новия Общински съвет в Полски Тръмбеш

Публикувано на вт, 7 Ное. 2023
374 четения

Областният управител Ивайло Здравков откри тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет в Полски Тръмбеш за мандат 2023 – 2027 г. Първото заседание се проведе в сградата на общината, а преди това съветниците, кметовете на кметства и кметът на общината Георги Чакъров положиха клетва . Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Пламен Георгиев, а отец Димитър извърши богослов за здраве и успешен мандат.
„Приемете законовото ми задължение да положите клетва в мое присъствие го приемете като протегната ръка от страна на държавата по отношение на бъдещото управление от вас на Община Полски Тръмбеш“, заяви областният управител Ивайло Здравков.
„Целият ми професионален живот е неразривно свързан с община Полски Тръмбеш и с общинска администрация. Искам да кажа на всички, че мандатът наистина ще бъде сложен и тежък, но община Полски Тръмбеш е една от малкото в България, която няма нито неразплатени разходи, нито просрочени задължения. Нещо повече – макар и в изборна година нашият бюджет има 1 млн. лв. резерв, така че на първо време можем да посрещнем това, което ни очаква през следващата година. Благодаря за този категоричен вот, който гражданите на община Полски Тръмбеш ни оказаха, но той е и много задължаващ, затова честитейки на всички вас съм убеден, че и през следващия мандат ще продължим да работим усилено с разум в полза на местната общност“, подчерта кметът Георги Чакъров.
Доайенът сред общинските съветници Иван Иванов откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Бяха направени две предложения – за д-р Емил Енчев и за Маринета Кузманова. След тайно гласуване за председател с 12 гласа „за“ бе преизбрана Маринета Кузманова, която оглави съвета за трети пореден мандат.
„През всичките тези години съм работила и ще продължавам да работя за благото на община Полски Тръмбеш. Председателят трябва да бъде една обединителна фигура. Доказала съм, че мога и се надявам да обединя сега и вас да служим вярно на хората от общината“, каза Маринета Кузманова.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново