Областният управител инспектира укрепването на свлачището в Сухиндол

Публикувано на сб, 5 Ное. 2022
275 четения

Областният управител инж. Георги Гугучков и заместникът му Станислав Николов провериха на място как вървят укрепителните дейности по свлачището в Сухиндол по пътя към Севлиево.

Те бяха придружавани от кмета на общината инж. Пламен Чернев, който увери, че обектът окончателно ще бъде довършен до края на месец ноември тази година, след което се очаква държавно-приемателна комисия.

Припомняме, че проблемът датира от 2015 г., когато след обилни валежи целият скат започна да поддава, а подпочвените води свлякоха милиони кубици земна скална маса. Тогава започна рязко пропадане на пътя, а огромното свлачище откъсна три села от пътния участък, който е основен за евакуация на язовир „Александър Стамболийски“ и свързва дома за възрастни хора с деменция в село Горско Косово.

След дългогодишна кореспонденция с държавата Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпусна за укрепване на свлачището 8,7 млн. лв. на няколко етапа. Строителните дейности започнаха през есента на миналата година, а в момента се реализира последният етап на стойност 2,5 млн. лв.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново