Новият кмет на Лясковец положи клетва

Публикувано на пн, 13 Ное. 2023
1919 четения

Областният управител Ивайло Здравков откри тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет в Лясковец за мандат 2023 – 2027 г. Първото заседание се проведе в сградата на общината, а преди това съветниците, кметовете на кметства и кметът на общината Васил Христов положиха клетва да работят в интерес на гражданите. След това Васил Христов прие от временно изпълняващия длъжността кмет Росица Господинова символите на Общината – огърлица и ключ, и се обърна към гостите и гражданите. “Наясно съм, че няма да е лесно. Очаква ни мандат с много предизвикателства. Предстоят ни години на сериозни усилия за развитие на община Лясковец. Имаме задачата да върнем доверието в местната власт, да възстановим диалога между нея и хората, защото те очакват и заслужават гласът им да бъде чут”, каза новият кмет. И допълни, че за него е важно мнението на всеки един лясковчанин. По думите му война между институциите общинска администрация и местен парламент не трябва да има, защото губещи ще са гражданите.
Областният управител Ивайло Здравков също се обърна към местните избраници. „Изграждайте доверието и уважението на вашите избиратели, благодарение на които днес сте тук и оправдайте положената клетва. Приоритет във вашата работа нека бъдат обещанията и отговорностите, които сте поели пред вашите избиратели. Постигайте ги като спазвате принципите на колегиалност и толерантно поведение към останалите избраници. Бъдете на нивото на вашата отговорност! Помогнете на институциите да бъдат уважавани. Бъдете в диалог с гражданите и докажете, че във ваше лице са направили правилния избор“, пожела Ивайло Здравков.
След словото си той даде думата на доайена сред общинските съветници Емилия Жилиева. Тя откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Бяха направени две предложения – за Сергей Добрев и за самата нея, но тя си направи самоотвод. Така след тайно гласуване петчленна комисия по избора конституира Сергей Добрев за нов председател на съвета. В речта си той също призова да се гледа напред, така че местният парламент да има един успешен мандат в полза на хората.
Гости на тържествената церемония бяха народните представители Людмила Илиева и Димитър Николов, както и четвъртокласници от НУ “Цани Генчев”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново