Нова мода във великотърновския ОбС – съветниците не правят питания към кмета, искат информацията през комисията си

Публикувано на чт, 20 юни 2013
357 четения

Зачестяват случаите, когато великотърновски общински съветницине правят питания до кмета, а за да получат информацията, която ги интересува по наболели обществени проблеми, тя се изисква от името на цялата комисия, в която членуват. Така се избягва лична конфронтация с градоначалника, но същевременно се отговаря на обществения интерес.
Прийомът беше въведен на последното заседание на постоянната комисия по устройство на територията, транспорт и паркиране. По инициатива на общинския съветник от ГЕРБ Александър Нанков комисията изиска информация за изпълнението на водния проект по ул. “Магистрална” от Южния пътен възел до кръстовище Качица. Притесненията на съветниците за забавянето на проекта се оказват основателни, защото по предварителния план-график тръбите трябва да бъдат положени и улицата отворена за движение на автомобили през юли, за да поеме трафика към морето.
Проверка на “Янтра ДНЕС” показа, че този срок категорично няма да бъде спазен, защото заради липсата на предварителни геоложки проучвания на терена, строителите са изненадани от здравата скала. Въпреки двете серии от взривове теренът на сечената скала не може да бъде пробит, за да се положат тръбите на колектора.
По предложение на съветника от “Нашият град” Румен Димитров, комисията по устройство на територията, транспорт и паркиране иска информация за транспортната обезпеченост на крайните търновски квартали. Намерението на Димитров е да лансира идеята си от миналия мандат за въвеждането на маршрутни бусове.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново