Намаляват платените места за паркиране около “Марно поле”

Публикувано на пт, 29 Мар. 2013
344 четения

Николай Ашиков

Председателят на ОбС: “Не заседаваме повече, отколкото е обявено по правилник”

На вчерашната сесия ОбС отложи приемането на второ четене на наредбата за домашните кучета, защото имало внесени писмени предложения на неправителствена организация, които трябва да бъдат обсъдени по комисиите. Общинските съветници във Велико Търново приеха на сесията си вчера местата за платено почасово паркиране около парка “Марно поле” да бъдат намалени с 13 и да станат 148. Те дадоха и съгласието си Общината да кандидатства с проект за противопожарна кула до 300 000 евро безвъзмездна помощ от ЕС и утвърдиха статута на наградата на Община Велико Търново в системата на предучилищното и училищно образование “Св. Патриарх Евтимий Търновски”. Без дебати бяха гласувани и няколко разпоредителни сделки по линия на приватизацията.
Пред колегите си председателят на ОбС Николай Ашиков заяви, че е обиден от твърденията на бившата си колежка Юлияна Дончева, че местният парламент заседава повече, отколкото е постановено по правилник. Той подчерта, че заседанието е 39-ото, а съветниците са взели 603 решения. Не е имало сесия, която да сме свършили с час или два по-рано и след това да сме измисляли друга сесия, за да имаме работа. При тези 106 лева, които взимат нашите съветници, такова твърдение е обидно, допълни Николай Ашиков. Той призова по време на предизборната кампания политическите опоненти да бъдат обективни и толерантни, за да може да се гледат в очите и след 12 май.
Местните парламентаристи се оказаха честни и отзивчиви хора, стана ясно още на вчерашната сесия. Стоян Витанов (БСП) публично благодари на Тихомир Георгиев, председател на групата на ГЕРБ. Лидерът на управляващите намерил и върнал изпадналите 20 лева от джоба на колегата си от опозицията.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново