Над 1 млн. лв. ще струва кръговото на Беляковско шосе

Публикувано на ср, 25 ян. 2023
605 четения

Над 1 млн. лв. ще струва изграждането на кръгово кръстовище на Беляковско шосе. Това става ясно от проведените пазарни консултации от Община В. Търново. След като избраният през 2020 г. изпълнител – ДЗЗД “Търново 2019” – гр. Варна, се отказа от изпълнението на проекта, договорът с Община В. Търново беше прекратен по взаимно съгласие. Мотивите за отказа от изграждане на кръговото е поскъпването на строителните материали. Тогава определената цена в договора бе 809 060 лв. с ДДС.
Прекратяването на договора наложи обявяването на пазарни консултации със строителни фирми, които да дадат информация за актуалната пазарна цена за изпълнение на проекта. Подадена е само една ценова оферта от “Пътинженеринг” АД, гр. Русе. Дружеството е предложило обща цена за изпълнение на поръчката в размер на 996 450 лв. без ДДС или 1 195 740 лв. с ДДС.
Предстои обявяване на нова обществена поръчка за избор на изпълнител с посочената от консултациите цена, като за осигуряването на допълнителни средства ще трябва и решение на Великотърновски общински съвет.
Кръстовището ще бъде изградено между улиците “Беляковско шосе”, бул. “България”, ул. “Полтава”, ул. “Освобождение” и ул. “Краков”, като няма да е типично кръгово, тъй като ще запазва предимството на движещите се по бул. “България”. Целта е да се подобри движението в участъка, тъй като сегашното състояние на кръстовището не позволява подобряване на ефективността на организацията на движение.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново