Мустафа Карадайъ в Арбанаси: „На изборите за 49-то Народно събрание да спечелим 49 мандата за ДПС“

Публикувано на пн, 23 ян. 2023
569 четения

Национална среща на жените активисти на ДПС „Перспективи за бъдещето: Отговорност” се проведе през уикенда във Велико Търново. Организатор на събитието беше лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк. Във форума участваха около 200 жени, активисти на движението от цялата страна. Фокусът на обсъжданите теми беше върху отговорността в политиката, тази на медиите, отговорността към бъдещите поколения и за европейското ни бъдеще.
Семинарът беше открит от областния председател на ДПС във Велико Търново Гюнай Далоолу, който подчерта, че за организацията, която оглавява, е огромна чест да е домакин на такова важно и значимо събитие. „С това показваме колко са ценни и важни жените в движението като цяло. Участвайте активно в инициативите на ДПС. Бъдете дейни, поставяйте си високи цели, реализирайте ги в името на по-доброто утре. Заедно можем да преодолеем всичко и да направим България едно по-хубаво място за живеене“, допълни Далоолу.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който също пристигна за форума на жените, се спря на поведението на партиите, които съществуват благодарение на политиката си, основана само на омразата. „Най-лесната омраза е срещу ДПС и това вече е проблем. Но анализаторите не го отчитат, отчитат, че ДПС има опита и уменията.
Хората, които не успяха да се реализират в края на комунизма, които смятат, че дясното им принадлежи, успяха да провалят автентичното дясно с анти-ДПС кампании. 25 години се опитват да рисуват лошия образ на ДПС, за да ги има на политическия терен“, беше категоричен лидерът на ДПС.
„Наша отговорност е, че 25 години ги оставихме да натлъстяват лъжа върху лъжа за нас. Оставихме ги комфортно да си живеят в средата на лъжите. Четвърт век ги оставихме да лъжат по наш адрес и те останаха с усещането, че ние сме длъжни да мълчим и те могат да ни рисуват всякакви образи“, заяви още Мустафа Карадайъ. Той призова своите съпартийци на изборите за 49-о Народно събрание ДПС да има 49 народни представители.
„Неуспехите на България се коренят в моделите „Борисов” и „Петков”. В продължение на две години не може да бъде намерен правилният път и днес вече говорим за българския сценарий. Една нация и държава, разделена в ядрото, не може да защитава външнополитически приоритети. ДПС плати висока цена за членството на България в ЕС и НАТО и беше единствената политическа сила, която ясно заяви, че няма никакво значение кой управлява, важното в случая е членството на България в Шенген и пълна интеграция. Именно, за да успеем да накараме българските граждани да спрат да се чувстват отхвърлени и да премахнем тегнещата стигма над демокрацията и нашето общество“, това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на конференцията „Перспективи за бъдещето: Отговорност“.
На семинара присъстваха още Йордан Цонев, Филиз Хюсменова, Нигяр Джафер, Емел Етем, Хатидже Алиева-Вели, Искра Михайлова, Велислава Кръстева, Валерия Велева и Димитър Ганев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново