Мощна подкрепа за БСП в Полски Тръмбеш

Публикувано на нд, 19 мар. 2023
1290 четения

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Кристиан Вигенин: Да не позволяваме да ни налагат външна воля против интересите на България

Мощна подкрепа получи отборът на „БСП за България“ в Полски Тръмбеш. Залата на Историческия музей в града се оказа тясна, за да посрещне всички желаещи да се запознаят с програмата на социалистите и да видят представянето на кандидатите.
Сред присъстващите бяха водачът Кристиан Вигенин, областният председател на БСП Мариана Бояджиева, кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров и местния кандидат под номер 2 в листата Валентина Димова и колегите й от листат Цвета Галунова, Георги Филипов и Петко Прокопов.
Срещата беше открита от председателя на социалистите в общината Иван Петров, който изрази увереност, че БСП може да подобри резултатите си. Зад думите му застанаха и всички присъстващи, които аплодираха Валентина Димова. Тя сподели и каузата си, а именно да убеди всички хора, че БСП е социална партия и да покаже какво е направено за хората. „Това е увеличението на пенсиите, на минималната работна заплата, въвеждане на безплатните учебници и детски градини. Днес държавата е абдикирала от малките населени места, които изпитват трудности да се издържат сами. Затова искам да поздравя нашия кмет. От всички срещи, на които ходя, мога да направя извод, че нашата община е на едно завидно ниво“, сподели Валентина Димова и подчерта, че основните задачи, които трябва да стоят пред страната, са запазването на мира и невъвеждането на България във военни действия.
Водачът на листата Кристиан Вигенин подчерта, че единствено силна БСП може да предотврати включването на страната ни в украинския конфликт.
„Виждате как стъпка по стъпка, в резултат и на безотговорните решения на мнозинството в предходния парламент, ни приближават към войната. Това нещо трябва да се прекрати, знаете колко се борихме, с подкрепата на хората можем да сложим още една преграда пред това. За каквото и да си говорим в тази кампания, нищо не може да се случи, ако няма мир, стабилност и сигурност в страната. Трябва с много разум да подходим в тази кампания“, сподели Вигенин. По думите му предизборната кампания и вотът ще покажат как ще се развива България и дали бъдещото правителство ще изведе на преден план хората и техния достоен живот.
„Ще имаме ли политика, каквато вече сме имали, с кражби, корупция, изпълнение на външна воля против интересите на България? Да не го позволяваме! И това състезание, което искат да ни представят между ГЕРБ и ПП не е никакво състезание, защото няма никаква разлика между тях. Те са една коалиция- коалиция на войната. ГЕРБ и ПП гласуваха заедно да се предостави военна помощ на Украйна, гласуваха заедно да се закупят още 8 американски самолета F-16т, гласуваха заедно следващите ядрени мощности в АЕЦ „Козлодуй“ да бъдат американски и ядреното гориво да е американско, има и ред други примери“, каза още водачът на листата.
Областният лидер на БСП Мариана Бояджиева подчерта, че петите поред избори за две години са решаващи за бъдещето на страната. По думите й повишаващите се цени на хранителните стоки и високата инфлация поставят обикновения човек в тежка позиция.
„Няма друга политическа сила, която да защитава интересите на хората, затова от всички нас зависи какъв резултат ще постигнем. Ако имаме по-голяма парламентарна група, БСП може да надгради това, което постигна в предходните народни събрания. Днес ви представяме листа, която съчетава хора с опит, авторитет и постигнати сериозни резултати, както и млади хора, които носят сила и енергия“, каза Бояджиева.
Кметът на общината Георги Чакъров сподели пред всички, че има три основни каузи за предстоящите избори. По думите му първата е БСП, втората е местното самоуправление и продължаване на развитието в общината, а третата е подкрепа към кандидата от Полски Тръмбеш Валентина Димова.
„За тези 20 години, откакто съм кмет, няма нещо, от което да се срамувам, няма и сериозни критики срещу нас. Всичко това се постига, ако имаш подкрепата на сериозна политическа сила. И аз съм убеден, че с по-добър резултат на БСП ще имаме още по-големи възможности да управляваме нашата община. За първи път можем да имаме народен представител, член на нашата партийна организация, това е особено силен мотив, за да мотивираме хората да гласуват за БСП“, сподели кметът Георги Чакъров.
БСП е под номер 1 в бюлетината!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново