Монтират камери за видеонаблюдение на третокласни пътища в Стражишко

Публикувано на нд, 21 апр. 2024
449 четения

Ръководството на ОДМВР – В. Търново, проведе среща с кметове и кметски наместници на населени места в община Стражица. Тя започна с анализ на оперативната обстановка на територията, обслужвана от РУ – Стражица. Данните предостави началникът на РУ – Г. Оряховица, главен инспектор Мариян Лонгинов, тъй като отчетеният период в по-голямата си част обхваща времето, когато Стражица беше полицейски участък към РУ – Г. Оряховица.
Директорът на ОДМВР – В. Търново, старши комисар Димитър Машов акцентира върху приоритетите в работата на полицията – осигуряване спокойствието на гражданите, превенция на конвенционалната престъпност, противодействие разпространението на наркотични вещества, пътната безопасност и не на последно място добрата комуникация с Общината и представители на институции. „Когато работим заедно и вървим в една посока, ще постигнем и заложените цели“, подчерта старши комисар Машов. Той благодари на кмета на Стражица Йордан Цонев за пълната и безрезервна подкрепа и за предоставения на РУ – Стражица, автомобил и поясни още, че до края на годината предстои да бъде извършен ремонт на покрива на сградата на полицейското управление и обеща такива срещи да се провеждат периодично. Старши комисар Машов призова кметовете на малките населени места да бъдат бдителни, да подават своевременно сигнали за установени нередности, за да се действа своевременно за отстраняването им.
Кметът на Стражица и кметовете на малките населени места в общината на свой ред благодариха на полицейските служители за ефективната работа и добрата комуникация. Йордан Цонев сподели, че се подновява оптичното трасе на съществуващата система за видеонаблюдение. Той добави, че на няколко от третокласните пътища предстои да бъдат монтирани камери за видеонаблюдение и че периодично се извършва поддръжка на приемните на полицейските инспектори и повечето вече са в много добро състояние.
Началникът на РУ – Стражица, главен инспектор Пламен Стоянов също призова кметовете и кметските наместници да сигнализират в полицейското управление за всяка нередност, която безпокои жителите на съответното населено място, и е от компетенциите на полицията.
На срещата присъстваха още заместник-директорът на ОДМВР – В. Търново, комисар Христо Христов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново, комисар Йосиф Павлов, председателят на Общински съвет – Стражица, Илиян Маринов, полицейски служители, служители на Община Стражица и кметове.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново