Младен Милков вдига най-голямата зърнобаза в Северна България

Публикувано на вт, 19 юни 2018
6786 четения

С инвестиция от 11 млн. евро в Петко Каравелово изграждат най-голямата зърнобаза в Северна България. В момента се извършва разширение на обекта, обясни Младен Милков от фирма “Спринг” ООД. Капацитетът на зърнобазата с разширението е за 60 000 тона зърно.
Според проекта зърнобазата трябва да разполага с 6 силоза. Към всеки от тях има съоръжения за почистване на зърното. Вече е изградена и модерна зърносушилня, която отговаря на всички евростандарти по отношение на шум и прах. За изследване на качеството на зърното работи модерна лаборатория, каквато няма в областта. Апаратурата е италианска, а в нейното производство са участвали шест фирми.
През 2007 г. Младен Милков купи 50 декара общинска земя на търг в Петко Каравелово, като плати близо 0,5 млн. лв. Това беше най-голямата частна инвестиция за Община Полски Тръмбеш.
Младен Милков беше един от най-големите арендатори в страната, като обработваше над 100 000 дка. В зората на демокрацията, през 90-те години, той купи от държавата и великотърновската мелница и стана първият частник в страната с такава голяма инвестиция.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново