Мирослав Петков подкрепя самодейци, осигури екипите на футболен отбор

Публикувано на пн, 29 Апр. 2013
528 четения

На Лазаровден кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петков “даде рамо” и на футболния клуб в Долна Оряховица. Той осигури нови екипи за целия отбор. Минути след като приеха жеста, футболистите излязоха с новите си придобивки на терена, където премериха сили с клуба от с. Мерданя.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Мирослав Петков бе гост на фолклорен празник, който се проведе в горнооряховското село Първомайци. След като се наслади на автентичните изпълнения, Петков проведе неформална среща с част от съставите и техните ръководители. Той поздрави формациите за прекрасните изпълнения и сподели мнението си, че работата на самодейните състави е от изключителна важност за всяко населено място. “Самодейците, които дават всичко от себе си и съхраняват уникалния ни фолклор, са най-ценното ни богатство”, категоричен е кандидатът за депутат, след като бе запознат с детайли по подготовката, организацията и проблемите, пред които ежедневно са поставени самодейните състави.
Петков се ангажира лично да подкрепи следващото 25 юбилейно издание на местния празник. “Аз ще ви подкрепя и ще осигуря награден фонд за самодейните състави, защото искрено уважавам вашата работа”, заяви канидатът и добави, че ще инициира създаването на фонд за събиране на средства в подкрепа на самодейните състави на територията на общината.
Фолклорният празник в с. Първомайци се проведе за 24 пореден път, а целта му е да представи певчески и танцови формации, групи за изворен фолклор. 22 състава се изявиха в тазгодишното издание.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново