Людмила Илиева в Елена: Не е редно да се храним с вносни продукти, българските ферми стават национален приоритет

Публикувано на вт, 14 мар. 2023
387 четения

Българските ферми и малките производители на храни ще станат национален приоритет за следващото правителство на “Продължаваме промяната – Демократична България”. Това каза в Елена водачът на листата на обединението Людмила Илиева.
Тя разговаря с местни стопани и земеделски производители заедно с д-р Мавроди Калейнски и инж. Илия Илиев от листата с номер 12. Хората в Елена разказаха за многото трудности, които срещат както при отглеждането, така и при реализирането на продукцията си.
“Напълно нередно е отгледаното с толкова труд и любов върху нашата плодородна българска земя да бъде измествано от внесени домати, краставици, месо и мляко. Това трябва да спре”, категорична бе Людмила Илиева.
Именно високото ниво на внос е сред основните причини цената на някои основни храни у нас да е по-висока, отколкото в ЕС, коментира Илиева. Тя бе категорична, че има как България отново да стане водещ производител, а също и износител на плодове, зеленчуци и други продукти.
“Ще съкратим веригите на доставки, по прозрачен начин ще насочим източваните години наред европейски средства към малките и средни ферми, ще държим контрола по границите, ще инвестираме в съсипаните напоителни съоръжения, ще пресечем спекулата, формирайки реално работеща КЗК.”
Пред еленските производители Людмила Илиева подробно обясни мерките, предвиждани в програмата на “Продължаваме промяната – Демократична България”, като посочи: “Вярвам, че пресичайки пагубната за сектора корупция и с целенасочени усилия, българите отново ще можем да консумираме предимно наша си, българска, чиста и вкусна храна”.
В Елена Людмила Илиева сподели, че се прекланя пред труда на българските стопани, които от десетилетия работят “въпреки всичко” – изоставени от държавата и спъвани от лобистки политики, корупция и източване на еврофондовете за земеделие.
Хората, които в изборния ден подкрепят демократичното обединение с номер 12 в бюлетината, реално ще дадат подкрепа за себе си, единодушни бяха местни производители и кандидатите от листата на “Продължаваме промяната – Демократична България”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново