Людмила Илиева: Когато държавните пари отиват в по-големи заплати и пенсии, това е най-страшното съобщение за тези, които искат да крадат

Публикувано на пт, 17 мар. 2023
219 четения

Правят всичко възможно да ни изплашат, но има как заедно да завършим този тягостен преход – номер 12 в бюлетината за “Продължаваме промяната – Демократична България”

Към края от управлението на Борисов фискалният резерв на страната в БНБ е 8.8 млрд. лв. Още през февруари 2022 г., в първите месеци на кабинета на Кирил Петков, резервът ни вече възлизаше на 9 млрд. лв., а по последни данни е 16.4 милиарда. Това каза при една от срещите си в региона водачът на листата на “Продължаваме промяната – Демократична България” Людмила Илиева.
“Ако един човек е пред фалит, би ли могъл да има пари в сметката си, при това двойно повече? Не! Същото е и с парите на държавата”, коментира тя изявленията на служебния финансов министър, че страната е застрашена от фалит.
Въпреки че впоследствие от министерството измениха твърденията си, “бомбата” е хвърлена и предизвиква тревога за бъдещето. Това сподели пред Илиева мъж от Златарица, току-що станал дядо на момченце. Точно всяването на страх е целта, отговори на въпросите му Илиева и посочи: “Правят всичко възможно да ни изплашат, хората да не отидат да гласуват, а вотът да остане в ръцете само на твърдите партийни ядра, на платени и манипулирани гласоподаватели. Защото, когато от “Продължаваме промяната – Демократична България” съставим правителство, държавните средства ще продължат да отиват в увеличени заплати, в увеличени пенсии, в силна икономика. Това е най-нежеланият развой и най-страшното съобщение за онези, които искат да крадат от нас, българите, и толкова години ни държаха на ръба на оцеляването”.
Наред с това Людмила Илиева се усъмни в способността на служебния кабинет да обезпечава приходите към държавния бюджет и добави:
“А през 2022 г. икономиката ни отбеляза ръст от 3,9% – по-висок, отколкото през която и да е от последните 12 години. Българската индустрия пък отчете рекорден, за целия ЕС, растеж от 20 %. И това се случи, въпреки трудностите и войната. Тези данни не могат да бъдат скрити, но се правят опити да ги заметат и изопачат.”
Не може повече да позволяваме обществените средства да текат към частни чекмеджета, в това бяха единодушни всички граждани, с които водачът на листата с номер 12 разговаря.
“В деня на вота Великотърновска област, а и цяла България трябва да направи избор – дали да останем в миналото, или най-после да завършим този тягостен преход”, каза Илиева.
“Има как да се превърнем в една богата и социално справедлива европейска държава. И има кой да го направи – обединението “Продължаваме промяната – Демократична България”, заяви тя и призова гражданите да подходят към вота рационално, да се запознаят с мерките за изход от кризите, заложени в програмата на коалицията.
“От обединението имаме амбициозен и конкретен план за нормален европейски живот. На втори април да дадем подкрепа за по-спокойно и добро общо бъдеще с номер 12 в бюлетината”, призова Людмила Илиева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново