Любомира Попова: “Община В. Търново е с най-много социални услуги в страната”

Публикувано на пн, 29 Апр. 2013
745 четения

Проектът за довършване на пътя Дебелец – Чолаковци вече е в МРРБ и предстои да бъде реализиран. Това каза пред жителите на Дебелец областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов. По думите му това досега не се е случило, тъй като неговият екип е заварил през 2011 г. проект на двойно завишена стойност, заради което е бил върнат от Министерството. Освен ремонт на пътя хората поискаха от Панов и кандидатите за народни представители от ГЕРБ помощ, за да бъде ремонтиран градският им площад. През 2014-2020 г. нашата община ще бъде включена в Програмата за селските региони. Средствата по нея ще отидат не в общинския център, а малките градове и населени места. За усвояването на тези пари обаче са нужни работещи проекти, за които аз ще ви помогна с административен капацитет, каза още Панов и посъветва младите и дейни хора от Дебелец да направят комитет за развитие на града и да пишат проекти.
Благодарение на областната социална стратегия Община В. Търново е с най-много разнообразни социални услуги в страната – те са 59, каза доц. Любомира Попова, която е зам.-областен управител, преподавател във ВТУ и кандидат за народен представител на партия ГЕРБ. “Управлението на ГЕРБ популяризира професионалната приемна грижа. Наблюдава се увеличение на броя на приемните семейства. За последната година в областта те са 49”, допълни Попова. По думите й възможностите в тази сфера, както и в образователната стават още по-големи, тъй като правителството на Борисов е успяло да договори нова оперативна програма за следващите 4 г. “Наука и образование за интелигентен растеж”. Средствата ще подпомогнат подобряването на материалната база в учебните заведения и образователните услуги като цяло.
“Съживяването на дребния и среден бизнес и разкриването на нови работни места са два от основните приоритета в програмата на ГЕРБ. Вие знаете, че ние не успяхме да довършим мандата си, но имаме воля да довършим започнатото”, заяви пред жителите на Дебелец Евгени Стоев – втори в листата на партията. Той и Мирослав Петков говориха още за икономическия растеж на България през последните три години и половина, за стабилността, осигурена от кабинета на Борисов, и за договорените от него 32 млрд. лв., които страната ни ще получи от Европа до 2020 г.
Кандидат-депутатите от листата на ГЕРБ призоваха хората да гласуват, защото само високата избирателна активност пречи на купуването на гласове.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново