Кристиан Вигенин в „Захарни заводи“: Държавата трябва да помага на местния бизнес

Публикувано на вт, 14 мар. 2023
257 четения

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Държавата трябва да разбере, че местният бизнес не е враг, а партньор на институциите. Това заяви в „Захарни заводи“ Кристиан Вигенин. Водачът на листата на „БСП за България“ се срещна с ръководството в лицето на Георги Узунов и Валентина Ралева, директори на дирекции и служители на предприятието, за да чуе с какви проблеми се сблъскват.
„Държавната и общинската администрация съществува благодарение на вас, тъй като техните заплати се плащат от вашите данъци. В същото време често се държат като началници, вместо да помагат“, сподели вижданията си Кристиан Вигенин. Той поясни, че се отнася с голямо уважение към хората, които правят бизнес в България, особено към предприятия като „Захарни заводи“, които са структуроопределящи. По думите му Народното събрание трябва да се научи да чува важните проблеми на предприемачите у нас.
„Тук сме, за да ви чуем и да бъдем адекватни, когато се наложи в Народното събрание да вземаме решения, които ви засягат“, обясни Вигенин. По думите му бизнесът се сблъсква и с друг сериозен проблем, свързан с концентрирането на квалифицирана работна ръка в големите градове. Така по-малките общински центрове изпитват сериозен дефицит на кадри за производството. Затова водачът на листатата е категоричен, че държавата трябва да работи за преодоляване на дисбалансите и изравняване на стандарта на живот на хората в големите градове и в малките населени места, за да ограничи вътрешната миграция. В същото време Вигенин се обяви за модернизиране на жп структурата в страната и рехабилитацията на мрежата. По думите му това ще отвори допълнителни коридори за транспортиране на стоки и готова продукция, особено за железопътен център като Горна Оряховица.
От ръководството на „Захарни заводи“ препоръчаха на бъдещите народни избраници да обърнат сериозно внимание на образованието при децата. Те изразиха недоволство от честите избори за парламент, които обезверяват голяма част от българите, затова зададоха логичния въпрос дали ще бъде съставено правителство. В отговора си Вигенин беше категоричен, че БСП е била единствената партия, която в предходния парламент е направила всичко по силите си, за да бъде сформиран кабинет и потвърди, че действията на социалистите ще бъдат отново такива, но без да бъдат потъпквани принципите на партията.
„Петите избори поред са вододел. Трябва да има осъзнаване, че ако продължим по този начин, окончателно ще се съсипе държава.“, сподели още Вигенин.
Водачът на листата и кандидатите за народни представители Цвета Галунова, Габриела Шилкова и Огнян Стоянов посетиха производствените цехове. Те наблюдаваха работния процес при направата на карамелажни и желирани бонбони. Запознаха се с автоматизацията на производството, новите машини, внедрени по европейски проект и с подобренията в работната среда, като имаха възможност да разговарят с работниците и техните ръководители.
„Листата на „БСП за България“ е с номер 1 в бюлетината!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново