КНСБ подкрепи кандидата за кмет на община В. Търново Даниел Панов

Публикувано на чт, 12 окт. 2023
127 четения

Споразумение за сътрудничество подписаха Регионалният съвет на Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ и кандидатът за четвърти мандат за кмет на община В. Търново Даниел Панов, издигнат от ГЕРБ. Подписите си под споразумението положиха Даниел Панов и Васил Тодоров – областен координатор на КНСБ. Своята подкрепа даде и президентът на КНСБ Пламен Димитров.
“Над 60 % от мотивацията на хората да останат да живеят в дадено населено място е размерът на техния доход и неговата устойчивост. Останалите фактори са средата – достъп до образование, здравеопазване, култура, инфраструктура и др. За това доходите за нас са съществени и това определя развитието на регионите и тяхното бъдеще в тази ужасяваща демографска катастрофа, в която се намира България”, заяви Пламен Димитров.
По време на работната среща беше отчетено досегашното сътрудничество между местната власт и синдикалната организация.
“С общи усилия местната власт и синдикалната организация постигнахме това, което трябваше, и в момента, доколкото имам информация, една учителска заплата през септември е 1960 лв. Това трябва да стане и в сферата на здравеопазването, обслужващия персонал. Местната власт се борим в областта на професионалното образование и връзката на пазара на труда, за да има такива специалности, които са необходими на бизнеса. Това го правим отдавна и още от 2017 г. имаме такава стратегия, изработена от Община В. Търново”, заяви Даниел Панов. По думите му местната власт и привличането на инвестиции зависят от държавата и политическата обстановка. Като пример посочи интересът на шест големи компании към старата столица, които са заявили между 400 и 2000 работни места.
“Те са с добри показатели на производство. Една от компаниите три пъти оглежда бившия завод “Червена звезда”. Искаха хале с площ 18 000 кв.м. Хората бяха готови да подпишем предварителен договор. Но през месец май получих писмо, в което пишеше, че докато не се нормализира политическата обстановка в държавата и не се изгради нормална инфраструктура към област В. Търново, не искат да подпишат договор”, каза още Даниел Панов. Той подчерта, че и занапред ще продължи доброто сътрудничество на местната власт със синдикалната организация. От своя страна Регионалният съвет на КНСБ даде висока оценка на ефективния диалог, изграден през последните години с Община В. Търново. Сред примерите за успешно партньорство, подобрило качеството на живот на гражданите, са колективните трудови договори в сферата на образованието и здравеопазването.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново