Кметовете на десетте общини скочиха срещу освобождаването на инж. Венцислав Ангелов

Публикувано на вт, 20 февр. 2024
1519 четения

Кметовете на десетте общини в област Велико Търново заявиха своето категорично несъгласие с освобождаването от длъжност на директора на Областното пътно управление във Велико Търново инж. Венцислав Ангелов. Те настояват той да бъде възстановен на поста. Преди десетина дни стана ясно, че инж. Ангелов е освободен, а като директор отново е назначена Петя Каразахова.
Декларацията си, съпроводена с подписка, градоначалниците са изпратили до министърна на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, до председателя на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов. Има копие и до областния управител Ивайло Здравков.
„През 2019 г. инж. Ангелов беше назначен за директор на Областното пътно управление и оттогава той неизменно показва качествата, необходими за заеманата от него длъжност – прецизност, отвореност за диалог, безкомпромисен професионализъм и експертни познания в работата му. В съвместната ни работа се отнася изключително отговорно и компетентно за разрешаването на дългогодишни проблеми с републиканската пътната инфраструктура в област Велико Търново. Много от проблемите, неглижирани от десетилетия, започнаха да се решават именно поради добрата комуникация и взаимодействие между общинските ръководства и инж. Ангелов“, се казва в декларацията. Кметовете са категорични, че инж. Ангелов вече нееднократно е доказвал ръководните си способности при трудни и извънредни ситуации като човек на първа линия. Примерите за това са много, а най-скорошният е бедствието с обилния снеговалеж на 25 – 26 ноември 2023 г. „Тогава, благодарение на адекватните и бързи оперативни действия на инж. Ангелов, последиците бяха ликвидирани своевременно и област Велико Търново беше сред първите, в които движението на автомобили беше възстановено“, посочват градоначалниците.
„Нашето мнение е, че тази позиция на Директор на Областно пътно управление трябва да се заема от човек именно с компетенции и всеотдайност към работата, каквито притежава инж. Ангелов. Той познава проблемите на републиканската пътната инфраструктура на територията на област Велико Търново и е доказал, че може да се справи с тази отговорна дейност.
Основно доказателство за изнесеното в настоящата декларация е това, че всички десет кметове на общини от област Велико Търново се обединяваме в защита на доказан специалист, без значение от нашата политическа принадлежност и пристрастия. Това е достатъчен мотив да се съобразите с нашето искане. Имайте предвид, че ние представляваме гражданите на област Велико Търново, които се надяват доброто управление на републиканската пътна мрежа в областта да продължи“, пише още в декларацията.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново