Кметът Генчо Генчев представя Свищов на Европейската среща на високо равнище в Букурещ

Публикувано на чт, 14 Мар. 2019
302 четения

Кметът на Свищов Генчо Генчев ще участва в 8-та Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете, която ще се проведе на 14 и 15 март в Букурещ. Визитата е по покана на председателя на Европейския комитет на регионите Карл-Хайнц Ламберц.
Срещата ще се проведе в сградата на парламента в румънската столица под мотото „За (Нова) Европа“ и ще бъде едно от най-важните събития по време на Румънското председателство на Съвета на ЕС. На нея се очаква местните политици заедно да обсъдят изискванията и предложенията на градовете и регионите за бъдещето на Европейския съюз.
Като един от 100-те млади изборни представители на Срещата на върха, кметът на Свищов ще вземе участие в дебатите днес от 11.45 ч. и ще представи своя район, реализираните проекти и очакванията към ЕС.
Събитието е най-мащабната инициатива на Европейския комитет на регионите (КР), провежда се на всеки две години, като целта му е дебат между повече от 500 местни и регионални избрани представители и лидери от целия Съюз по актуални теми от дневния ред на Европейския съюз.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново