Кирил Петков: „Време е България да се развива по нов модерен начин и без корупция“

Публикувано на чт, 22 сеп. 2022
955 четения

„На този ден през 1908 г. България е извоювала Независимостта си по начин, по който изцяло е зависила от себе си. С този акт сме показали, че можем да отстояваме независимостта си, без да разчитаме на някоя велика сила. Този ден трябва да ни бъде пример. Крайно време е да се разкъсат веригите на всички задкулисия и зависимости и да продължим напред с вяра така, както са го направили предците ни преди 114 г.“ Това заяви във В. Търново Кирил Петков – лидер и съучредител на „Продължаваме промяната“, който се включи в националните чествания по повод Деня на Независимостта заедно със съпругата си Линда. Заедно с кандидатите за депутати от Великотърновския избирателен район те поднесоха цветя на Пирамидата на Независимостта, а оттам се включиха в празничното шествие. По пътя към центъра на старата столица Петков бе спиран от множество граждани, които искаха да се снимат и да да го поздравят. По време на срещата си с хората Кирил Петков представи и част от приоритетите на „Продължаваме промяната“.
„Първо ще продължим с помощите за тока, така че бизнесът и домакинствата да не се притесняват от повишаване на цената на електроенергията. По този начин ще сме сигурни, че няма да има затруднения за бизнеса през зимния сезон. За газа искаме да приложим същия метод, така че да имаме една стабилност на енергийните източници, независимо дали става въпрос за ток или газ“, заяви Кирил Петков.
В програмата на „Продължаваме промяната“ е заложено от догодина минималната работна заплата да стане 50 % от средната и да достигне 860 лв., за да може най-засегнатите от инфлацията хора да посрещат разходите си. „Ако успеем с Антикорупционната комисия да удържим държавните средства да не изтичат както през последните години и ги вкараме в социалните мерки и подпомогнем бизнеса с енергийните източници, смятам, че това ще е една добра формула за удържане на кризата“, допълни Петков.
Бившият министър-председател сподели, че по време на обиколките си в страната възрастните хора им благодарят за увеличаването на пенсиите и подчерта, че усилията им в тази посока ще продължат и занапред. „Младите семейства видяха като първа стъпка безплатните детски градини, но очакват да има повече детски заведения. На много места хората споделят, че разчитат на нас в борбата с корупцията, защото с ГКПП „Капитан Андреево“ показахме, че можем и не ни е страх, но имаме още много работа да вършим. За това обещаваме, че първата институция, която ще направим работеща е КПКОНПИ. За да може в България да имаме една институция, която не се страхува от мафия, задкулисие и „големите на деня“, а ще прилага закона абсолютно равно пред всички“, каза още Петков. На въпрос дали ще има стабилен кабинет след изборите, посочи, че това зависи от избирателите.
„Реално тази тройна коалиция, която се заформя, има персперктива да обедини над 50 % от народните представители в парламента, но дали това ще се случи зависи от хората. Избирателите трябва да излязат да гласуват и да го направят с идеята, че прекъсваме този т. нар. преход. Време е България да се развива по един нов модерен и прозрачен начин, без корупция и да отключим потенциала, който всички знаем, че имаме“, каза още Кирил Петков.
Ден по-рано той посети Г. Оряховица и Павликени, където се срещна с граждани. В старата столица присъства на премиерното излъчване на филма “Златната граница: Капитан Андреево”. Заедно с него бяха и кандидатите за народни представители на формацията за област В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново