КЕВР иска всички жалби от Поликраище за последните 2 г.

Публикувано на вт, 10 Юли 2018
387 четения

Комисията по енергийно и водно регулиране е изпратила писмо до ръководството на „Енерго Про“ по повод жалбата на кмета на Поликраище  за некачествено електрозахранване и непрекъснатите токови удари в селото. Припомняме, че в понеделник рано сутринта хората излязоха на протест заради зачестилите прекъсвания на тока през последните два месеца, причинили множество щети на домакинствата и бизнеса в Поликраище. Още същия ден в следобедните часове кметът на селото Марин Тодоранов е получил копие от писмото на КЕВР, след като на 19 юни изпраща жалба до регулатора, до „Енерго Про“ и Комисията за защита на потребителите.

В писмото КЕВР разпореждат в седемдневен срок от „Енерго Про“ да монтират сертифицирани уреди, които да измерват качеството на доставяната ел. енергия до клиентите, да посочат точките на присъединяване към абонатите, да представят еднолинейна схема на електрозахранването на имотите на абонатите. От енергийното дружество трябва да предоставят справка на Комисията за всички токови прекъсвания /ръчни и автоматични/ в продължение на една година назад, както и диспечерските дневници и времетраенето на токовите удари. От КЕВР са изискали и всички жалби и сигнали за прекъсванията, подадени от местните жители, и за изгорели електроуреди за период от 2 г., обясни кметът Марин Тодоранов. От енергото ще трябва да представят също и актуална оценка на съоръженията и копия от документи за обходи, огледи, становища, предписания и протоколи в случаите на аварии.

В заключение в писмото се настоява за представяне на подробен анализ за причините за непланираните изключвания, както и мерките и сроковете, които дружеството ще предприеме, за да отстрани проблема.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново