Калина Широкова – водач на листата за съветници на „Общество за Нова България“: Не влизаме в местната власт, за да се облагодетелстваме, а да развиваме общината

Публикувано на чт, 19 окт. 2023
549 четения

Даваме реалистични обещания, които изпълняваме и сме го доказали

Калина Широкова е успешна бизнес дама, майка на три деца и два мандата е зам. председател на Общинския съвет във Велико Търново. Тя е доказан професионалист и влезе в предизборната кампания като водач на листа с 31 кандидати за общински съветници на ПП “Общество за нова България“. Калина
Широкова вярва, че хората ще гласуват с номер 38, тъй като те вече знаят – тя и нейният отбор не дават празни обещания, а изпълняват ангажиментите, които поемат.

– Госпожо Широкова, остава малко повече от седмица до края на предизборната кампания. Как я оценявате?
– Като цяло кампанията е доста вяла, но ние, като кандидатите за общински съветници от листата на ПП „Общество за нова България“, успяхме да се срещнем с доста хора, както от Велико Търново, така и от малките населени места. Разговаряхме за проблемите им, предложихме решения и ги запознахме с нашата програма. За нас е важно да се видим очи в очи с хората, а не да водим кампания чрез социалните мрежи.
– Какво ви казват хората, какви са болките им?
– Основният проблем е инфраструктурата и въпреки че много е направено, има още доста места, нуждаещи се от облагородяване. Ангажирахме се в следващия мандат на общинскиа съвет, ако бъдем избрани за съветници, да работим за това да няма нито една неоправена улица в общината. Проблем е презастрояването и липсата на достатъчно парко места. Като зам. председател на Общинския съвет инициирах създаване на комисия с представители на общината за отстраняване на колите по пътните платна. Получих уверение, че въпросът ще бъде разрешен, но това не се изпълни. Аз обаче не се отказвам и ще продължа да работя по този проблем, за да има резултат. Освен това бездомни животни създават неудобство на хора от кварталите на Велико Търново и вярвам, че един нов приют за кучета ще реши, доколкото е възможно, този казус.
– Два мандата сте зам. председател на Общинския съвет. С кои ваши решения се гордеете?
– Гордея се с всеки значим проект, изграден през тези осем години. Като общински съветници не сме стопирали нито един, който е важен и полезен на хората. Няма как да не отбележа и факта, че огромен процент от обещанията, дадени от нас в предишната предизборна кампания, вече са изпълнени. Няма по-голямо доказателство за успешна работа от реализацията на задачите, които си си поставил. Ние показахме, че на нас може да се вярва и не даваме празни обещания.
– Сега, в предизборната кампания, всеки обещава всевъзможни неща. Вашите обещания реалистични ли са?
– Напълно реалистични! Ние ще продължим да работим за облагородяване на кварталите и малките населени места в общината и увеличаване на инвестициите за ремонт и подръжка, за запазване на зелените площи и изграждане на нови паркови пространства и нови улици. Искаме пълна прозрачност при възлагане на обществените поръчки, модернизация и ремонт на училищата, както и изграждане на нова детска градина. Предлагаме нов транспортен план, преустройство на проблемни пътни участъци и осигуряване на по-голям брой места за паркиране. Имаме идеи за създаване на по-благоприятни условия за инвестиции за местния бизнес, както и за изграждане на достъпна среда за хората с увреждания. Ще помогнем на младите кадри от висшите учебни заведения да намерят реализация в региона. Голямото ни желание е да превърнем Трапезица в арт пространство с културни събития. За нас е важно Велико Търново да има нов облик и да е още по-привлекателен за туристите.
– В листата с кандидати за общински съветници на ПП „Общество за нова България“ влизат все доказани професионалисти. Няма как да не се гордеете…
– Наистина се гордея, че събрахме такъв силен отбор от професионалисти. Всеки един от тях е успял в своята област. Това са хора на бизнеса, правото, науката, културата, спорта, журналистиката…Те не влизат в местната власт, за да се облагодетлстват или да получат нещо, а да помагат за развитието на общината.
– Как се отнасяте към хейтърите? Някои, дори кандидати за общински съветници, все гледат да плюят. Какво искате да им кажете?
– Според мен, не може кандидати за общински съветници, устремили се към местната власт, да правят това чрез оплюване на града. Те трябва да се стремят да оправят онова, което смятат, че е нужно. Нашата задача е да градим, а не да оронваме престижа на Велико Търново. Това е все едно да имате дете, да знаете, че то има някакъв проблем и вместо да му помогнете, да говорите на целия свят за неговия проблем и да го злепоставяте. Така вместо да му подадете ръка, ще му нанесете много повече травми.
– Вие самата как виждате Велико Търново днес?
– Чувам, че постоянно се говори за това как предизборно се оправяли улиците. Само ще припомня, че ние преминахме през ковид кризата, в която почти всичко бе стопирано. Тези две години бяха трудни, не само за Велико Търново, но и за България, и за света. Освен това честата смяна на правителства също даде своето негативно отражение. Това спря много проекти и развитието на общините. След такова забавяне съвсем нормално е сега пропуснатото да се наваксва.
– Вие, от ПП „Общество за нова България“, не издигате ваш кандидат за кмет. Кого от кандидатите ще подкрепите?
– Нямаме кандидат за кмет, но ще подкрепим Даниел Панов, който направи много за Велико Търново. С него работим изключително добре. Той е диалогичен и стигаме до консенсус при решаването на всеки проблем.
– Защо хората да гласуват с номер 38 в бюлетината и да подкрепят листата ви с общински съветници?
– Общинският съвет е много важен фактор за развитието на един град. Ние гарантираме, че с професионалистите, които имаме в нашата листа, ще можем да изпълним поетите ангажименти към хората. Не случайно нашият слоган е „Гласувай за опита!“. Уверявам ви, че веднага след изборите ще се захванем с реализацията на нашите обещания. Няма никакво време за губене.
– Какво ви предстои до края на предизборната кампания?
– Използвам възможността да поканя всички на голям детски празник на 21 октомври от 11 часа в парк „Дружба“ във Велико Търново, където ще има много игри, забавления и всеки ще може да облече костюми на царе и царици и ще се насладим на изключителния исторически спектакъл „Приказка за България“.
– Накрая – как си представяте Велико Търново след четири години?
– Като още по-красив град!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново