Изготвят списък за автобусните спирки, нуждаещи се от ремонт

Публикувано на ср, 8 февр. 2023
438 четения

Предстои изготвянето на списък с автобусните спирки във В. Търново, които се нуждаят от ремонт. Той ще бъде връчен на фирмата концесионер “Медиаконтакт България” ЕООД, която стопанисва съоръженията. От дружеството поеха ангажимент още в края на миналата година през пролетта на 2023 г. да направят ремонт. Сред съоръженията, които са в най-лошо състояние, са тези на бул. “България”, “Качица”, “Беляковско шосе” и други локации.
Темата за състоянието на автобусните спирки влиза четири пъти в дневния ред на Великотърновския общински съвет по повод питания на общинския съветник Красин Каракоцев. На заседанието през ноември той посочи, че според концесионния договор концесионерът е длъжен да стопанисва и поддържа обектите и техните съоръжения и прилежащите площи в съответствие с нормативните актове и с грижата на добър търговец. И подчерта, че на практика това не се случва. Красин Каракоцев припомни, че от 115 спиркозаслона до сега концесионерът е подменил едва 56, а три от спирките са разрушени.
От отговора на кмета Даниел Панов стана ясно, че не са налагани санкции на фирмата концесионер след предходното питане на Красин Каракоцев. В началото на декември последва среща между представители на Общината и фирмата концесионер. На нея представител на фирмата е заявил, че през февруари или март ще бъде направен ремонт на спирките в града. Първо ще бъдат обновени тези, които са в най-лошо състояние, а след това и останалите.
Очаква се да бъде възстановен и спиркозаслонът срещу Общината, който беше разрушен след катастрофа в началото на септември миналата година, но засега са поставени единствено фундаментите на спирката.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново