Издигат адвокат Калин Костов за кметския пост в Свищов

Публикувано на вт, 20 авг. 2019
712 четения

Гражданското сдружение “Площад Алеко” обяви, че ще издигне своя председател адвокат Калин Костов за кмет на Свищов на предстоящите местни избори. Формацията ще състави пълна листа с общински съветници.
Сдружението търси партньорство с партии от десния демократичен спектър и такива, които все още не са подкрепили сегашния кмет Генчо Генчев. “Искаме ясно и категорично да се изправим срещу очертаващия се политически картел на местно ниво. Листата ни ще се състои предимно от млади хора, точно тези, на които настоящият политически картел не дава шанс за изява на местно ниво, поради което те са принудени да поемат по пътя на емиграцията. Не от послушковци има нужда управлението, а от знаещи, можещи и инициативни хора с качества и характер. Целта ни е да покажем, че в тях има много повече потенциал, отколкото в партийците, скрили се зад абревиатурите на големите национални партии”, заяви за “Янтра ДНЕС” Калин Костов.
Организационният секретар на сдружението доц. Бисер Кръстев коментира, че мълчанието в публичното пространство е оглушително и трябва някой да го наруши. “Случващото се в политическия живот в Общината е възмутително и някой трябва да го каже на висок глас. Или Свищов се радва на небивал просперитет през последните 4 години, който кара политическите партии да изоставят идейните си различия и да се прегръщат здраво помежду си, или е налице политически картел между тях. Нека хората сами да си отговорят на този въпрос. За нас този отговор е ясен – когато всички политически партии са в управлението, за гражданите остава единствено ролята на опозиция”, допълни той. По думите му техният кандидат за кмет Калин Костов ще е контрапункт на това, което ни се предлага.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново