Издателят Димитър Николов оглави Общинския съвет в Горна Оряховица

Публикувано на пн, 11 Ное. 2019
1609 четения

Инж. Добромир Добрев официално встъпи в длъжност за третия си мандат като кмет на Община Горна Оряховица. Това стана по време на първото тържествено заседание на Общинския съвет в железничарския град. Той получи символите на града – огърлие и ключ, от временно изпълняващата дейността кмет инж. Деница Коева.
“Вярвам, че през мандата, който ни предстои, отново ще докажем, че заедно – изпълнителна и законодателна власт, можем да работим за благото на жителите на общината. Надявам се, че и през следващите 4 години ще оправдаем доверието, което ни гласуваха гражданите на община Горна Оряховица”, заяви инж. Добрев.
На тържествената сесия стана ясна първата промяна в екипа му. Йорданка Кушева вече няма да е зам.-кмет. В края на миналата седмица тя е подала молба за напускане и е започнала нова работа. След два мандата като ръководител на ресора по култура и образование тя отново става учител, ще бъде и заместник-директор на СУ „Георги Измирлиев”. Очаква се на нейното място да бъде назначен директорът на Историческия музей Пламен Мадемов.
По време на сесията издателят и журналист Димитър Николов от ГЕРБ беше избран за председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. Той беше избран при второто гласуване, след като първото предложение на ГЕРБ за поста – адвокат Деница Цветанова, не събра нужните гласове. При тайното гласуване тя беше подкрепена от 16 съветници, а пликовете на 15 от тях се оказаха празни.
Номинацията на Димитър Николов също бе направена от ГЕРБ, от чиято гражданска квота той стана общински съветник за втори мандат. Николов е издател на най-голямата извънстолична пресгрупа, икономист, председател е на Българската асоциация на регионалните медии. За него гласуваха 17 съветници.
“Няма какво да се лъжем – всички сме тук малко или много в резултат на личната си амбиция. Гражданите на община Горна Оряховица очакват от нас да впрегнем тази своя лична амбиция в полза и за благоденствието на нашия град и нашата община. Изборите ни показаха, че горнооряховчани очакват повече и че жителите на населените места заслужават повече. Никога не съм чакал на Общината, възпитан съм да работя за нея. И вместо да проклинаме тъмнината, нека запалим свещ”, заяви Николов веднага след избирането си.
През новия мандат на Горнооряховския общински съвет ГЕРБ ще има 12 съветници в местния парламент, БСП – 9, “Алтернатива на гражданите” – 4, по двама ВМРО, ДПС и “Демократична България”, местната коалиция СДС и Движение “Заедно за промяна” по един. Първото заседание на Общинския съвет в железничарския град беше водено от доайена сред съветниците Павлинка Николова. Преди това тя и колегите й положиха клетва и обещаха да се ръководят от интересите на горнооряховчани и да работят за тяхното благоденствие.
Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново