Избраха управител на „ВиК Йовковци“

Публикувано на ср, 25 ян. 2023
2211 четения

Илиян Илиев остава начело на „ВиК Йовковци“ – В. Търново. Досегашният управител, който беше временно изпълняващ длъжност, беше избран за позицията след проведения конкурс от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Той ще ръководи водното дружество в следващите 5 г. съгласно условията, посочени в конкурса.
За позицията имаше само двама кандидати – Илиян Илиев и инж. Калин Нейчев, който бе ръководител-направление във водното дружество. Нейчев бе един от кандидатите, които участваха в конкурса, обявен от МРРБ през 2021 г. Тогава за поста кандидатстваха 11 души, но трима от тях отпаднаха от надпреварата. През ноември м. г. Нейчев беше освободен от работа в дружеството.
Илиян Илиев пое управлението на „ВиК Йовковци“ през септември м. г. В периода 2019-2020 г. той е бил управител на ВиК- Шумен, ръководил е и ВиК- Ловеч. Бил е и член на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), а през 2020 г. стана първият изпълнителен директор на „Български ВиК холдинг“.
На 27 януари от 11,00 ч. ще се проведе извънредно Общо събрание на съдружниците на „ВиК Йовковци” ООД. На него предстои Илиян Илиев да бъде одобрен като управител на водното дружество.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново