Избраха кой ще чисти четвъртокласната пътна мрежа в община Горна Оряховица

Публикувано на пн, 6 Ное. 2023
229 четения

Избран е изпълнител за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа в община Горна Оряховица. Това отново е фирма “Глобъл клинър”, която беше и единственият участник в обществената поръчка. Дружеството ще поддържа всички населени места в общината, без четирите големи кметства и общинския център, както и републиканския път, минаващ през Долна Оряховица.
Офертата на дружеството е за 137 450 лв. без ДДС или 43 лв. без ДДС за 1 км снегопочистване и по 53 лв. без ДДС на километър за опесъчаване. На база тези цени кметовете на четирите големи кметства – Долна Оряховица, Първомайци, Драганово и Поликраище, трябва да сключат договори с фирми, които да чистят снега и да опесъчават в техните населени места.
Уличната мрежа в Горна Оряховица ще се почиства от общинското предприятие “Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване”, което е осигурило 105 т пясък и 139 т техническа сол. При почистване на улиците в населените места ще има разположени общо 7 снегорина и за това са предвидени 122 688 лв.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново