Избраха изпълнител за техническия проект за обходния път на Павликени

Публикувано на пн, 17 май 2021
421 четения

Агенция “Пътна инфраструктура” избра фирма изпълнител, която да изработи технически проект за изграждането на обходен път на град Павликени. Това е “Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс” ЕООД, която е предложила и най-ниска цена от 88 000 лв.
Общо девет фирми бяха подали оферти в тръжната процедура, но един от тях бе отстранен на по-ранен етап. На второ място комисията класира предложението на “Инфра про консулт” ООД, което е за 94 050 лв. На следващо място са офертите на “Трафик Холдинг” ЕООД – 97 350 лв., както и на “Илия Бурда” ЕООД – 97 500 лв. На пета позиция е “Виа-План” ЕООД с оферта от 97 900 лв., следвана от “Инжконсултпроект” ООД със 117 590 лв. и “Проджект Планинг Енд Мениджмънт” ООД – 118 120,20 лв.
Най-висока цена от 122 222,11 лв. е предложена от “Джи М Инженеринг” ЕООД. Решението на комисията може да бъде обжалвано пред Комисия за защита на конкуренцията в 10-дневен срок от съобщаването му на участниците.
Срокът за изпълнение на проектната разработка е 90 календарни дни и започва да тече от датата на влизане в сила на договора между АПИ и фирмата изпълнител.
Целта на обществената поръчка е да се актуализира техническият проект от 80-те години на миналия век за обходен път на Павликени с дължина между 4,5 км и 5 км.
През май миналата година кметът на Павликени инж. Емануил Манолов внесе в Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписка от 3500 жители на Общината с искане да се завърши изграждането на околовръстния път на града. Местните хора са обезпокоени от увеличаващия се тежкотоварен трафик, който минава по улиците на града, и нуждата от обходен път става все по-належаща. Наскоро градоначалникът на Павликени предупреди, че са готови да блокират изграждането на петия лот на магистрала “Хемус”, ако преди това АПИ не довърши обходния път.
Избирането на изпълнител за разработване на техническия проект е първата стъпка от дългата процедура, тъй като след нея трябва да бъде обявена обществена поръчка и за самото строителство.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново