Иван Спирдонов оглави структурата на партия „Възраждане” във Велико Търново

Публикувано на нд, 4 Ное. 2018
1008 четения

Иван Спирдонов оглави общинската структура на партия “Възраждане” в старата столица, която беше учредена в петък. Спирдонов е добре познат в старата столица. Той е завършил две висши образования във ВТУ: магистър по история и география, а също и по финанси. Бивш журналист и заместник областен управител на област Велико Търново през 2000 – 2001 г. Ангажираността му в социално-политическия живот започва още през 1990 г., когато оглавява стачния комитет във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Отличава се със своите консервативни възгледи, чиито последен продукт е книгата „Сатанизъм Unlimited“. В изданието се прави критичен преглед на „модерното“ съвремие и негативните последици от наложените неолиберални догми.

Заместник-председател на партията ще е Радослав Георгиев, а за секретар е избрана Венцислава Йорданова. Организацията във Велико Търново е 38-ма поред в страната, съобщи председателят на партията Костадин Костадинов.

“Основните ни цели са свързани с духовната сфера. Българинът трябва да започне да обича родината си. Партия “Възраждане” е различна от всички останали, защото

няма нищо общо със съществуващия модел и установеното статукво. Българинът трябва да си припомни понятия като родина и татковина, които трябва да

са сакрални за него”, посочи Спирдонов. По думите му страната се нуждае от ново

Възраждане за това от партията си поставят за цел да вземат цялата власт,

за да осъществят намеренията си.

Председателят на партията Костадин Костадинов прогнозира, че предвид скандалите в държавата, е голяма вероятността през пролетта да има предсрочни парламентарни избори. По думите му кампанията за предстоящите евроизбори е важна за партията, защото в нейния фокус ще бъде поставен въпросът за българския суверинитет. На въпрос дали партията е евроскептична, той отговори, че “Възраждане” е “българоцентрична” партия, която отстоява българския интерес, а в рамките на ЕС има достатъчно процедури, които могат да се използват, за да бъдат защитени българските интереси.

По отношение на подготовката за местните избори Костадинов подчерта, че те не са самоцел. “Ако трябва да избираме в някоя община да се явим с хора, които не познаваме, за да регистрираме някакъв резултат, или да не участваме – ще изберем втория вариант”, посочи Костадинов. Според него най-важни са парламентарните избори, защото от правителството, което управлява страната ще е ясна и националната кауза.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново