Инж. Емануил Манолов, кандидат за кмет на община Павликени: Служа на каузата град Павликени да става все по-уютно място за живот

Публикувано на ср, 18 окт. 2023
225 четения

За подобряване на жизнената среда в град Павликени се застъпваме аз и кандидатите за съветници от листата на „БСП за България“. Това е мой ангажимент от първия ми ден като кмет и неизменно ще го следвам и през четвъртия си мандат.
Основен акцент през изминалия мандат беше изграждането на детски кътове, спортни площадки и ремонта на парковете в град Павликени и населените места. Този приоритет ще продължи и през новия мандат.
Вече имаме конкретни идеи и проекти, които представям при срещите си с жителите и срещам одобрителни коментари и реакции.
Коритото на река Павликенска и бреговете й да станат живописна и уютна зона в град Павликени. Тази идея се хареса много на посетителите на общинския пазар. Разговарях с тях дълго за всички приоритети от програмата ни. За река Павликенска предвиждаме коритото на реката да бъде изградено и укрепено в участъка от Младежкия парк до градския парк „Кирил Ракаров“. По продължение на двата й бряга ще бъдат оформени места за паркиране и кътове за отдих.
Заедно с Младежкия парк, където напредва проектът за обновяване на алеите, тази част от Павликени ще се превърне в любимо място за разходки на нашите съграждани.

Време е да се разхубави и
най-големият парк в града
„Кирил Ракаров“

Той ще бъде преобразен с нови алеи и ще оформим там скейт зона и пъмп трак. Това са два атрактивни спорта, които привличат младите хора и ще осигурим възможност за тях.
Улица „Васил Левски“ в град Павликени ще придобие изцяло нов вид. В участъка на улицата от автогарата до офиса на „Уникредит“ се предвижда цялостен ремонт на тротоарите, оформяне на нови зелени кътове, изграждане на детска площадка и цветни площи, подходи за хора с увреждания към магазините, засаждане на нови дървета и запазване на съществуващите.
В миналия мандат улицата беше преасфалтирана, с нови бордюри и беше положена хоризонтална маркировка. С новия ни проект тази зона от града ще стане още по-уютна и красива.

Пет блока в град Павликени
са с подадени документи за
финансиране за санирането им

по държавната програма. Очакваме много скоро резултати дали са одобрени и се надявам, че всички те ще получат нужните средства, защото са подали качествени проекти.
Темата за санирането на жилищни сгради обсъдихме с жителите в района около улица „Св. св. Кирил и Методий“. Именно там е първият саниран блок с безвъзмездни средства. Живеещите там вече са убедени в ползите – намалени разходи за отопление на жилищата, приветлив външен вид на сградата, изцяло подменени дограми, обновени общи части, подменени ел.инсталации и др.
При отварянето на втората държавна програма тази година Община Павликени активно започна да подпомага сдруженията на етажните собствености през целия процес на оформяне на нужните документи. Проведохме информационни срещи, призовахме повече сдружения да участват. Чрез възможността за безлихвен заем Община Павликени подкрепи сдруженията, така че те да могат да спазят крайния срок за кандидатстване.
Предстои обновяване на системата за улично осветление на градовете Павликени и Бяла черква. Разширяваме и системата за видеонаблюдение в Павликени.
Наред с планираното разширение на Зоокъта и възстановяването на водното огледало вярвам, че Павликени ще бъде още една стъпка по-близо до превръщането му в райско кътче за живот.

Служа на Павликени като се грижа за по-добра жизнена среда!

Гласувай с номер 1 за „БСП за България“ във всички бюлетини!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново